(Systemisch) Teamcoaching

Teamontwikkeling en -coaching zijn gericht op directie, management of teams van professionals die behoefte hebben aan een ‘APK’ of ‘grote beurt’, of die een stap willen zetten in hun ontwikkeling. Ook bied ik ondersteuning aan teams met uitdagende doelen of strategische vraagstukken.

(Systemisch) teamcoaching & -training biedt diepgaand inzicht in teamdynamieken en oplossingen voor succesvolle samenwerking en communicatie. Of je nu deel uitmaakt van een positief samenwerkend team of er een wilt vormen, deze benaderingen versterken niet alleen het team maar dragen ook bij aan het grotere organisatiesysteem.

team 1
team 1

Mijn aanpak begint met een grondige analyse van het team en individuele behoeften, waarbij ik vooraf individuele intakes met alle teamleden houd. Samen stellen we een programma op, variërend van teambuilding en systemische teamcoaching tot het ontwikkelen van visie en strategie. Hierbij staan samenwerking, communicatie en leiderschap altijd centraal.

Ik begeleid teams om te ontdekken wat energie en verbinding stimuleert, en wat energie juist doet afnemen. Samen onderzoeken we mogelijke oorzaken, zoals verschillende persoonlijkheden, interactiepatronen, het verleden dat het heden beïnvloedt, onduidelijkheid in taken en posities, of het gebrek aan verbondenheid door online werken. Mijn aanpak omvat diverse interventies, gebaseerd op uitgebreide ervaring en verschillende invalshoeken. Bij grotere teams werk ik samen met mijn collega Carolien van Dijk.

Enkele voorbeelden van interventies voor teamontwikkeling:
  • Elkaar beter leren kennen en onderlinge samenwerking en communicatie vergroten
  • Een tijdlijn van belangrijke gebeurtenissen met hun impact op het heden
  • Plekken, posities en verwachtingen verhelderen (al dan niet aan de hand van een team – of organisatieopstelling). (Waarom gaat er na 1 jaar telkens iemand weg?)
  • Ervaren en voelen welke plek het team of individu in het systeem voor effect heeft op de samenwerking met de ander of de rest van de organisatie

Interesse in teamcoaching?

Heb je interesse in (systemisch) teamcoaching binnen je bedrijf of afdeling? Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Mijn genoten opleiding is gecertificeerd door:  

nobco-logo

Mandy van de Wetering © 2024. Idee en realisatie Hatsik